Zakup BMW M3 E46
Transakcja typu Escrow
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.
Ponad tydzień temu znalazłem na otomoto ofertę kupna m3 po bardzo okazyjnej cenie, tyle tylko, że nie było podane nic prócz tego że to jest m3 z 2003. Napisałem do gościa z prośbą o wysłanie jakiś danych o tym samochodzie. Odpisał mi, że jest z Irlandii i dostał w spadku samochód po bracie który miał wypadek na motocyklu, auto było rejestrowane w Polsce, jeżdżone w Polsce i dalej jest na polskich blachach tyle, że w Irlandii. Typek podał stronę www.escrow-europa.com (w sumie z 4 razy ją umieścił w mailu, ogólnie strasznie ją zachwalał) przez którą to możemy załatwić transakcję. Transakcja escrow polega na tym, że kupujący wpłaca kasę do escrow, escrow powiadamia sprzedającego, że mają pieniądze i każe wysłać mu towar do kupującego na koszt sprzedawcy. Towar dociera w ciągu paru dni. Kupujacy ma 5dni na sprawdzenie towaru i jak mu się spodoba to escrow przelewa kasę sprzedawcy a jak kupujący jest niezadowolony i nie chce tego towaru to musi na własny koszt odesłać go do sprzedającego. Jak sprzedawca otrzyma swój towar w nienaruszonym stanie to pisze o tym do escrow i wtedy escrow zwraca pieniądze kupującemu. Strona www.escrow-europa.com wydała mi się dziwna, ze względu na dziwną końcówkę "europa" skoro firma escrow jest amerykańska i posiada oryginalna stronę www.escrow.com (ma inny znak firmowy), również strona nie posiada szyfrowania danych(brak kłódki na dole strony) oraz wygląda jakby była zrobiona w htmlu w 30min i na dodatek znajduje się na serwerze na Sycylii. Koleś wydał mi się oszustem więc napisałem do niego że mam kolege w Irlandii (wymysliłem to) i czy najwyżej on mogłby obejżeć ten samochód. Niestety otrzymałem odpowiedź, że samochód znajduje się w depozycie i nie ma innej możliwości jak załatwienie tego przez www.escrow-europa.com. No nic, trochę to podejżane więc go spytałem, czy możemy to załatwić przez www.escrow.com (jest to strona oryginalna min. polecana przez ebay'a, bo wszystkie inne z napisem escrow są fałszywe). Na maila od niego czekałem 2 dni (wczesniej otrzymywałem odpowiedź tego samego dnia), typek się zgodził. Jeszcze zdjęcia chciałem, więc również i zdjecia mi wysłał, tylko, że w jakiś dziwnych formatach, każde zdjecie innej wielkości (ale to samo auto, może jak na strony wrzucał to pozmieniał, nie wiem). Co wy o tym sądzicie?
Ponad tydzień temu znalazłem na otomoto ofertę kupna m3 po bardzo okazyjnej cenie, tyle tylko, że nie było podane nic prócz tego że to jest m3 z 2003. Napisałem do gościa z prośbą o wysłanie jakiś danych o tym samochodzie. Odpisał mi, że jest z Irlandii i dostał w spadku samochód po bracie który miał wypadek na motocyklu, auto było rejestrowane w Polsce, jeżdżone w Polsce i dalej jest na polskich blachach tyle, że w Irlandii. Typek podał stronę www.escrow-europa.com (w sumie z 4 razy ją umieścił w mailu, ogólnie strasznie ją zachwalał) przez którą to możemy załatwić transakcję. Transakcja escrow polega na tym, że kupujący wpłaca kasę do escrow, escrow powiadamia sprzedającego, że mają pieniądze i każe wysłać mu towar do kupującego na koszt sprzedawcy. Towar dociera w ciągu paru dni. Kupujacy ma 5dni na sprawdzenie towaru i jak mu się spodoba to escrow przelewa kasę sprzedawcy a jak kupujący jest niezadowolony i nie chce tego towaru to musi na własny koszt odesłać go do sprzedającego. Jak sprzedawca otrzyma swój towar w nienaruszonym stanie to pisze o tym do escrow i wtedy escrow zwraca pieniądze kupującemu. Strona www.escrow-europa.com wydała mi się dziwna, ze względu na dziwną końcówkę "europa" skoro firma escrow jest amerykańska i posiada oryginalna stronę www.escrow.com (ma inny znak firmowy), również strona nie posiada szyfrowania danych(brak kłódki na dole strony) oraz wygląda jakby była zrobiona w htmlu w 30min i na dodatek znajduje się na serwerze na Sycylii. Koleś wydał mi się oszustem więc napisałem do niego że mam kolege w Irlandii (wymysliłem to) i czy najwyżej on mogłby obejżeć ten samochód. Niestety otrzymałem odpowiedź, że samochód znajduje się w depozycie i nie ma innej możliwości jak załatwienie tego przez www.escrow-europa.com. No nic, trochę to podejżane więc go spytałem, czy możemy to załatwić przez www.escrow.com (jest to strona oryginalna min. polecana przez ebay'a, bo wszystkie inne z napisem escrow są fałszywe). Na maila od niego czekałem 2 dni (wczesniej otrzymywałem odpowiedź tego samego dnia), typek się zgodził. Jeszcze zdjęcia chciałem, więc również i zdjecia mi wysłał, tylko, że w jakiś dziwnych formatach, każde zdjecie innej wielkości (ale to samo auto, może jak na strony wrzucał to pozmieniał, nie wiem). Co wy o tym sądzicie?
Re: Zakup BMW M3 E46
Wyłudzenie kasy i nic więcej, możesz od razu na policję lecieć żeby sobie sami to dalej dokończyli.
Nie dotykaj się tego a kolesiowi możesz parę chu.. posłać.
Nie dotykaj się tego a kolesiowi możesz parę chu.. posłać.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Naprawdę jest taka tania, żeby warto było? W ogóle jak to możliwe żeby kupić auto nie widząc go wcześniej???
Ale to tylko moje zdanie.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Wiele osób w ten sposób utopiło kase... Nie wiem jak można w ten sposób chcieć kupić auto
Wszystko zależy gdzie kupujesz, ja bardzo dużo aut sprzedaję "przez telefon".DrOpsik pisze:Naprawdę jest taka tania, żeby warto było? W ogóle jak to możliwe żeby kupić auto nie widząc go wcześniej???
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
-
co do tej czarnej e46 niedaleko poznania Łęczyca czy coś to nie polecam byłem oglądałem była walnięta z przodu i z tyłu na moje oko zrobiana strasznie wychodzi rdza w kilku miejscach nawet ;/ nie wiem jak z silnikiem i resztą bo nawet nie chciałem nią jeździć 

na dodatek pisałem do niego gościa drugi razu z prośbą o obejżenie samochodu przez znajomego w Irlandii i nie zgodził się, jedynie przez escrow chce to załatwić. Nie mówiąc o tym że koleś pisząc maile wali błędy gramatyczne, co człowiek mieszkający w Irlandii raczej nie powinien robić. Koleś chciał 10K Euro za fure. Wiedział, że w Irlandii nie sprzeda bo kto kupi po z poprzeciwnej stronie kierownicą dlatego.tom_kulturysci pisze:mozna kupic jakiegos focusa, corse czy inną "konserwe" ale Mpowera bez ogladania za bardzo małe pieniądze?? nieeee
Specjalnie sie zalogowalem:) Nie zgodzil sie, bo samochod NIEISTNIEJE. Wpisz w google escrow oszustwo czy cos w tym stylu. Z drugiej strony. Oszustwo latwo wykryc. Zawsze:) Wyobraz sobie, ze dajesz kumplowi swoje BMW M3 na 30 dni i jak mu sie spodoba to je od Ciebie kupi. Dalbys? Zapewne nigdy w zyciu. To dlaczego ktokolwiek kiedykolwiek ma Ci dac uzytkowac samochod przez tak dlugi czas, ufajac Tobie, niezajomemu, ze nic z tym autem mu nie zrobisz, a... jeszcze, to nie jakies cinquecento, ktorym bedziesz jezdzil 30 na godzine:)jeff pisze:na dodatek pisałem do niego gościa drugi razu z prośbą o obejżenie samochodu przez znajomego w Irlandii i nie zgodził się, jedynie przez escrow chce to załatwić. Nie mówiąc o tym że koleś pisząc maile wali błędy gramatyczne, co człowiek mieszkający w Irlandii raczej nie powinien robić. Koleś chciał 10K Euro za fure. Wiedział, że w Irlandii nie sprzeda bo kto kupi po z poprzeciwnej stronie kierownicą dlatego.tom_kulturysci pisze:mozna kupic jakiegos focusa, corse czy inną "konserwe" ale Mpowera bez ogladania za bardzo małe pieniądze?? nieeee
bumisiek_nihilista
jej, dziecinada, wywalarnia, matacze, itp
Nie rozumiem-jak można w coś takiego wierzyć
Nie rozumiem-jak można w coś takiego wierzyć

318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...
-
Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum.zabayon pisze:no właśnie jeden kolo sympatyczny a drugi taki cwaniak że hej. I jeszcze jak mi pod maską pokazywali to do mnie : "Patrz na śruby łączące widać, że nie malowane itp bla bla" a ja nawet na to nie patrzyłem to z deka dziwne, że sami pokazują takie coś. No ale mówię podjadę do BMW Smorawiński tylko dogadam się (najlepiej na papierze), że jak coś będzie nie tak jak mówią to zwracają koszty "przeglądu" . Ponownie proszę aby ujawnił się ktoś KTO MOŻE POMÓC , w Poznianiu 2.02.2009
Chcialbym sie wypowiedziec w sprawie tej M3 z Autowizji...
Dzis ja ogladalem bo tez szukam M-ki.
Moim zdaniem to auto niewarte uwagi, napewno malowana prawa strona i duzo wskazuje ze dach..a to juz ja dyskwalifikuje.
poza tym przyjechalem obejrzec auto a tu...niespodzianka, laczek w prawym tylnym kole, silnik nie odpala...bo nie dziala aku, klient sciamnia cos o ksiazkach, ze ma ale nie tu, itp, no i ten tekst Sruby na przednich blotnikach nie odkrecane"

Moim skromnym zdaniem to olewanie klienta i wielki wałek.Amen!
Przy okazji mam pytanie, bo tez jestem poszukujacy, wie ktos moze cos o tej M3???
http://www.allegro.pl/item581020230_bmw ... ealny.html
bede wdzieczny za podpowiedzi dotyczace tej M-ki, a takze kazdej innej , godnej polecenia, ale tylko do 75tys zł, niestety budzet mam ograniczony.
Wczoraj rozstalem sie z moja 330Ci i czas na cos mocniejszego

Bede wdzieczny za kazda podpowiedz.
Pozdrawiam z Poznania wszystkich fanów BMW!
-
Re: ///m3 z poznania?
Jestem z Poznania i moge podpowiedziec ze z tego komisu nie nalezy kupowac ŻADNYCH samochodów, matacze i kombinatorzy z dziada , pradziada, wie to kazdy kto tu mieszka i interesuje sie autami ,kiedys prowadzili duzy szrot z czesciami, do czasu klopotow z policja, kiedys nazywalo sie to "Błażej" czy cos kolo tego, a juz pomijajac wszystko to auto wyglada TYLKO dobrze na zdjeciach w rzeczywistosci...porażkassseba pisze:Rok temu Ją oglądałem jak chciałem kupić coś z M///, autko ma kilka minusów;pele pisze:witam mam pytanie czy ktos z was ogladal te auto?
http://www.allegro.pl/item571527397_bmw ... oznan.html
-przyjechało z Francji...
-miała robiony tył-co widać gołym okiem,
-niezbyt zadbana, wymaga troche serca
A przy okazji moze ktos cos wie na ten temat???
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5911977
bo jak nie znajdę zadnej solidnej M-ki to .... ostrzegam lojalnie ze kupie to:

http://www.allegro.pl/item589014446_mer ... miana.html
Kupuj emę to będziemy razem jeździć na MTD, bo samemu trochę smutnobumisiek pisze: Specjalnie sie zalogowalem:)

Pozdrawiam
-
a może ktoś ma jakieś informacje na temat tego samochodu z Radomia?
sam opis to już jak dla mnie trochę ściema, raz na jednych "deskach" raz na innych, i o ile pamietam to juz kilka razy wystawiał, ale...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=590059112
sam opis to już jak dla mnie trochę ściema, raz na jednych "deskach" raz na innych, i o ile pamietam to juz kilka razy wystawiał, ale...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=590059112
shadow1966, autko mi znane bo juz byłem je ogladac....lewy przod na 100% był bity oraz tył byl cos modzony...autko kupione przez handlaza wiec rewelacji nie ma a sam fakt jak to obecny własciciel "jezdz" tym autem to noz w kieszenie sie otwiera...auto zimne a kazdy bieg do konca...nie polecam ,po za tym koles to kombinator...
Profesjonalny Serwis Samochodowy oraz Pomoc Drogowa www.MatCars.pl